βιογραφικά     εμφανίσεις  δισκογραφία    φωτο    μουσική     κριτικές  αρχείο  αρχική σελίδα   links

 Εργαστήριο Μουσικού Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (Τμήμα Θεάτρου)

Το Εργαστήριο λειτουργεί από το 2009. Στόχος του είναι η πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων ''Θεατρικό τραγούδι" και "Ομαδικοί μουσικοί αυτοσχεδιασμοί" με την παραγωγή αυτόνομων παραστάσεων ή μικρότερων δράσεων που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό  καθώς και η εξερεύνηση της γενικότερης σχέσης της μουσικής με το θέατρο μέσω της συνεργασίας με τις υπόλοιπες ειδικότητες που συντελούν στη δημιουργία του θεατρικού γεγονότος (υποκριτική, σκηνοθεσία, σκηνογραφία-ενδυματολογία, χορογραφία, φωτισμός).

 Δραστηριότητες:

 "Επτά Εβραιόπουλα" σύντομο έργο της Κάρυλ Τσέρτσιλ (2009) σε μουσική και σκηνοθεσία του Κώστα Βόμβολου που παρουσιάστηκε στο φουαγιέ του  ''Αμαλία" και του "Κλειώ" και στην είσοδο του θεάτρων "Μελίνα Μερκούρη" (Καλαμαριά), "Έξω απ' τα τείχη".

Τραγούδια του Γαλλικού καμπαρέ της μπελ εποκ (2011) σε σκηνοθεσία Έφης Σταμούλη στα πλαίσια της έκθεσης Τουλούζ-Λωτρέκ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Ραψωδία Ψ της Ιλιάδας (2011) με την Όλια Λαζαρίδου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Στέλλας Μιχαηλίδου και μουσική Κώστα Βόμβολου.

''Βόιτσεκ" - μια παράσταση θεάτρου δρόμου (2011) σε συνεργασία με το Εργαστήριο σκηνογραφίας (υπεύθυνος καθηγητής Απόστολος Βέττας). Βασισμένη στη μουσική του Τομ Γουέϊτς για την ομώνυμη παράσταση σε μετάφραση-διασκευή Κ.Βόμβολου, σκηνοθεσία Κορίνας Βασιλειάδου, χορογραφία Μαριάνθης Ψωματάκη και σκηνικά- κοστούμια των φοιτητών της κατεύθυνσης σκηνογραφίας. Παρουσιάστηκε στην Πράγα, στα πλαίσια της Κουαντρενάλε Σκηνογραφίας, στο Θέατρο "Κλειώ", σε πλατείες και πάρκα της Θεσσαλονίκης, στις εκδηλώσεις "Το λιμάνι αλλιώς", στην  Πανεπιστημιάδα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στη διεθνή κατασκήνωση της Καλάνδρας, στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας,στη Μπιενάλε Νέων της Μεσογείου κ.α.

"Μαρία Νεφέλη"  του Οδυσσέα Ελύτη (2011) σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης". Σκηνοθεσία Νικηφόρος Παπανδρέου- Έφη Σταμούλη, μουσική Κ.Βόμβολος.  Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των "Δημητρίων", στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ και στο Θέατρο "Αμαλία".

"Shockheaded Peter" [Πετροτσουλούφης] (2012) σε συνεργασία με το Εργαστήριο σκηνογραφίας (υπεύθυνος καθηγητής Απόστολος Βέττας). Η junk opera των Tiger Lillies σε μετάφραση-διασκευή του Κ.Βόμβολου και χορογραφία Κ. Κατσαμάκη. Παρουσιάστηκε στις "Γιορτές ανοιχτού θεάτρου" του Δήμου Θεσ/νίκης και στο Θέατρο "Κλειώ".

"Ssssssh... a la crisi,  risi e bisi  (2012) performance- παρέλαση στα πλαίσια  της Ελληνικής συμμετοχής  με τον γενικό τίτλο RETHINKING CRISIS στην  έκθεση OPEN 15 της  Βενετίας. Προκυμαία Lido.

G.G.Byron in ideocomio di San Servolo - a romantic poet singing the imaginary Europe (2012) performance στα εγκαίνια της έκθεσης OPEN 15.Νησί  San Servolo- Βενετία.

''Στοιχεία για τη δεκαετία του 60" (2013)  βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θ.Βαλτινού σε συνεργασία με το Εργαστήριο σκηνογραφίας (υπεύθυνη καθηγήτρια  Λίλα Καρακώστα). Σκηνοθεσία Χριστίνα Χατζηβασιλείου. Παρουσιάστηκε στο "Κλειώ" και στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς.

"Τραγούδια από τα έργα του Σαίξπηρ" (2015) με τη συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή. Παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης σε διοργάνωση της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας "Τέχνη".